Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kaip iškepti anties krūtinėlę?
ingredientai
500 g Lapino puota antienos file
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
keletos skiltelių česnako
pagal poreikį čiobrelio šakelių

Kaip iškepti anties krūtinėlę?

40 min.
2 porcijos
Gaminimas

1.Visų pirma, antienos krūtinėlės filė nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir paguldome ant pjaustymo lentelės odele į viršų. Aštriu peiliu supjaustome odelę nedideliais kvadratėliais, stengdamiesi neįpjauti mėsos.

2. Antieną iš abiejų pusių apiberiame jūros druska ir smulkintais juodaisiais pipirais, sudedame į lėkštę ir padedame į šaldytuvą 3 valandoms neuždengtą. Naudojant šį metodą, druska padės ištraukti riebalus iš mėsos, ko pasekoje turėsime skanesnę antieną su traškia odele.

3. Antienos filė dedame į vėsią keptuvę odele žemyn – tokiu būdu antiena išskirs riebalus palaipsniui. Kepsime vidutinio stiprumo temperatūroje. Jeigu mėsą dėtumėme į karštą keptuvę, riebalai pilnai neišsiskirtų, ir susidarytų didelis sluoksnis riebos, sunkiai susikramtančios mėsos.

4. Keptuvėje susikaupus riebalams, juos nupilame ir vėliau būtinai panaudojame bulvių kepime.

5. Kepimo laikas. Pagrinde antieną kepsime odele žemyn, iš viso apie 15 minučių, priklausomai nuo filė dydžio. Į keptuvę sudedame čiobrelio šakeles, česnakų skilteles, apverčiame mėsą ir kepame dar apie 3 minutes.

6. Keptuvę uždengiame ir paliekame mėsą “pailsėti“ 5 minutėms. Perkeliame ant pjaustymo lentelės, supjaustome norimo dydžio griežinėliais ir patiekiame su mėgiamu garnyru ar padažu.

Jeigu mėgstate antieną, ruošiatės šventėms ar svečių sutikimui, būtinai išbandykite šį kepimo metodą. Iškepsit greitai, o antieną galėsite netgi panaudoti įvairiems užkandžiams ar sumuštinukams.

Skanaus!

Už receptą dėkojame 

 

Atgal į receptų sąrašą