Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kalėdinė antis su apelsinais
ingredientai
1 vnt. Lapino puotos šviežio ančiuko
1 v.š. druskos
1 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. kumino
1 a.š. juodųjų pipirų
1 vnt. apelsinas
4 vnt. čiobrelio šakelės
2 vnt. plokščialapių petražolių šakelės
1 vnt. svogūnas
1/2 puodelio sauso balto vyno
1/2 puodelio sultinio
1 vnt. morka
1 vnt. saliero stiebas

Kalėdinė antis su apelsinais

120 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Įkaitiname orkaitę iki 240 °C, groteles perkeliame į orkaitės vidurį.
  2. Sumaišome druską, kalendrą, kuminą ir pipirus. Antį nusausiname ir įtriname prieskoniais. Pusę apelsino supjaustome ketvirčiais ir dedame į anties vidų kartu su čiobreliais, petražolėmis, ir puse griežinėliais pjaustyto svogūno.
  3. Išspaudžiame sultis iš likusio pusės apelsino, ir sumaišome kartu su baltuoju vynu.
  4. Į kepimo skardą dedame likusius svogūno griežinėlius kartu su kubeliais pjaustyta morka bei saliero stiebu. Ant daržovių guldome antį, ir orkaitėje kepame 30 minučių.
  5. Į skardą supilame vyną su sultimis, ir sumažiname temperatūrą iki 180 °C. Kepame antį dar apie 1 valandą ir 15 minučių. Baigiant kepti, įjungiame grilio rėžimą, ir keletą minučių kepame tam, kad paukštis įgautų gražesnę spalvą.
  6. Iškepusią antį atsargiai perkeliame ant pjaustymo lentos, ir prieš patiekiant leidžiame pastovėti 15 minučių.

Graži, minkšta, sultinga, ir kupina įvairiausių skonių. Ir žinot ką? Netgi nemėgstantiems antienos ji labai patiko! O tai jau daug pasako apie patį receptą. Drąsiai kepkit šią gražuolę Kalėdoms ir ne tik, nustebinsite net visko mačiusius svečius.

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Skaniai ir sveikai!

Atgal į receptų sąrašą