Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kalėdinės anties receptas
ingredientai
1 Lapino puotos šviežias ančiukas
3 šaukštai 5 prieskonių mišinio (žvaigždinio anyžiaus, cinamono, gvazdikėlių, pankolio sėklų, sičuano pipirų)
2 šaukšteliai druskos
2 skiltelės česnako
2 geltonieji svogūnai
1 obuolys
1 šaukštas medaus
3-4 šaukštai Hoisin padažo (Azijos šalių skyriuje randamas)

Kalėdinės anties receptas

90 min.
2-4 asmenims
Gaminimas

Antį įtrinti prieskoniais ir dėti į šaldytuvą 12h marinuotis. 

Svogūnus ir obuolį dėti į anties vidų. Antį dėti ant kepimo skardos, atvėsinti apie 30-60min kambario temperatūroje ir tada dėti kepti 170C uždengus su folija ir į kepimo skardą įpylus puodelį šilto vandens. Kepti apie 1h. Tuomet atidengti patepti medumi, bei hoisin padažu ir kepti dar 30min, vėl ištepti likusiu padažu ir kepti dar 15-30min.
Papuošti žalumynais ir patiekti ant stalo. 
Kepimo laikas nežymiai gali skirtis dėl anties dydžio. 
 
Už receptą dėkojame Barborai Čepulionienei.
 
Atgal į receptų sąrašą