350 g | antienos krūtinėlės |
3 skiltelės | čenako |
šlakelis | alyvuogių aliejaus |
pagal skonį | druska ir pipirai |
Salotos: | |
2 saujos | salotų mišinio |
1 | mangas |
5 | ridikėliai |
sezamo sėklų | |
Užpilas: | |
1 šaukštas | medaus |
Marinatui išspaudžiame česnaką ir sumaišome su druska, pipirais ir aliejumi.Šiuo marinatu ištriname antienos krutinėlę ir paliekame pasimarinuoti 3 val.
Dedame anties krutinėlę į sausą keptuvę ir kepame iš abiejų pusių po 2 min. ant stiprios kaitros, kad apskrustų ir sultys liktu viduje.
Dedame krutinėlę į orkaitę ir kepame 15 min 220 C orkaitėje, tuomet 15 min 160 C orkaitėje ir suvyniojame į foliją. Palaikome 1-2 val., kad mėsa subręstu ir liktu sultinga.
Į lėkštes dedame po lygiai salotų mišinio, kubeliais pjaustytus mangus, griežinėliais pjaustytus ridikėlius. Uždedame vieno kąsnio gabaliukais pjaustytą antieną, beriame sezamo sėklas.
Užpilui sumaišome visus ingrediantus iki vientisos masės ir užpilame ant salotu.
Už receptą dėkojame Samčio užrašai.