Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Karštos antienos salotos
ingredientai
350 g antienos krūtinėlės
3 skiltelės čenako
šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druska ir pipirai
Salotos:
2 saujos salotų mišinio
1 mangas
5 ridikėliai
sezamo sėklų
Užpilas:
1 šaukštas medaus

Karštos antienos salotos

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Marinatui išspaudžiame česnaką ir sumaišome  su druska, pipirais ir aliejumi.Šiuo  marinatu ištriname antienos krutinėlę ir paliekame pasimarinuoti 3 val.
Dedame anties krutinėlę į sausą keptuvę ir kepame iš abiejų pusių po 2 min. ant stiprios kaitros, kad apskrustų ir sultys liktu viduje.
Dedame krutinėlę į orkaitę ir kepame 15 min 220 C orkaitėje, tuomet 15 min 160 C orkaitėje ir suvyniojame į foliją. Palaikome 1-2 val., kad mėsa subręstu ir liktu sultinga.
Į lėkštes dedame po lygiai salotų mišinio, kubeliais pjaustytus mangus, griežinėliais pjaustytus ridikėlius. Uždedame vieno kąsnio gabaliukais pjaustytą antieną, beriame sezamo sėklas.
Užpilui sumaišome  visus ingrediantus iki vientisos masės ir  užpilame  ant salotu.

 

Už receptą dėkojame Samčio užrašai. 

Atgal į receptų sąrašą