Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kepenėlės su obuoliais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų kepenėlės
4 vnt. Obuoliai (vidutinio dydžio)
200 ml. Pienas
2 vnt. Svogūnai
1skiltelė Česnakas
Pagal skonį Druska
1 v.š. Ghee sviestas
1 a.š. Rudasis cukrus
Pagal skonį Pipirai

Kepenėlės su obuoliais

60 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Svogūną supjaustykite plunkstelėmis, česnaką – labai smulkiai sukapokite.
  2. Nulupkite ir į šešias dalis padalinkite obuolius.
  3. Kepenėles nuplaukite ir sudėkite į dubenėlį. Užpilkite pienu ir palikite pastovėti kokias 30 minučių.
  4. Įkaitinkite keptuvėje 1 šaukštą ghee sviesto. Suberkite svogūnus ir kepinkite nuolat maišydami. Kai jie suminkštės ir truputi apskrus, suberkite česnakus ir po kelių sekundžių – nukoštas ir nusausintas kepenėles. Taip pakepkite 5 minutes ir dėkite obuolius. Viską kepkite iš abiejų pusių, kol kepenėlės apkeps (paspaudę pažiūrėkite, ar nesimato raudonumo), o obuoliai suminkštės.
  5. Pabaigoje užberkite druskos, cukraus ir pipirų. Viską išmaišykite. Skanaus!

        Dėkojame Lieknos Bitės už receptą!

Atgal į receptų sąrašą