Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kepta anties krūtinėlė su mandarinų padažu
ingredientai
570 g. Lapino Puota švž. ančiukų filė su oda
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
5 vnt. Mandarinai
1 v.š. Balto vyno actas
3 v.š. Medus
1 vnt. Cinamono lazdelė

Kepta anties krūtinėlė su mandarinų padažu

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Anties krūtinėles nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, įstrižais rėžiais įpjaukite antienos odelę, iš abiejų pusių pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palikite keletą valandų pastovėti kambario temperatūroje.
  2. Padažui: imkite 4 mandarinus ir iš jų išspauskite sultis, perkoškite per sietelį ir supilkite į priekaistuvį. Supilkite balto vyno actą, sudėkite medų, cinamono lazdelę ir vieną mandariną išskirstytą skiltelėmis. Ant labai silpnos ugnies virkite tol, kol padažo sumažės per pusę ir jis sutirštės.
  3. Anties krūtinėlę žemyn odele dėkite į šaltą keptuvę ir ant silpnos ugnies kepkite apie 7-8 min. tol, kol odelė gražiai apskrus. Tuomet apverksite ir vėl kepkite apie 7-8 min. Krūtinėles suvyniokite į foliją ir palikite 2-3 min. šiltai pastovėti.
  4. Patiekite su padažu ir ryžiais.

Dėkojame Oditelesblogas.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą