Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
KEPTI ANTIENOS PETUKAI MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATU
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos petukai
2 v.š. medaus (išlydykite)
1 a.š. maltos rūkytos paprikos
1 a.š. maltų džiovintų česnako miltelių
2 a.š. grūdėtųjų garstyčių
2 a.š. dižono garstyčių
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
200 g ryžių
2 kubelių vištienos sultinio
kelių gabalėlių džiovintų baravykų

KEPTI ANTIENOS PETUKAI MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATU

50 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Dubenyje sumaišykite medų, papriką, česnaką, garstyčias, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite antienos petukus ir vėl gerai išmaišykite, kad mėsa pasidengtų marinatu.
  2. Antieną sudėkite į gilesnę kepimo skardą ir kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min., tuomet padidinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 40 min.
  3. Puode užvirkite ~1-1,5 l vandens, sudėkite sultinio kubelius, pasmulkintus baravykų gabalėlius, supilkite ryžius ir virkite, kol jie išvirs.
  4. Lėkštėse serviruokite ryžius, antieną ir pridėkite mėgstamą garnyrą, kaip pvz. marinuotų agurkų.

Skanaus ;)

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą