Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Keptos širdelės su svogūnais ir česnakais
ingredientai
500 g Lapino puota šviežių ančiukų širdelių
1 vnt. svogūnas
4 skiltelės česnako
1-2 v.š. balzaminio acto
1 v.š. medaus arba agavų sirupo
žiupsnelis druskos,maltųjų juodųjų pipirų

Keptos širdelės su svogūnais ir česnakais

20 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Nuo širdelių nupjaukite riebaliuką ir perpjaukite išilgai.
  2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite širdeles ir kepkite ant stipresnės nei vidutinės ugnies ~6-8min., t.y. kaitra turi būti pakankamai didelė, kad širdelės keptų, o nesitroškintų. 
  3. Tuomet dedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais - česnaką ir ant dar stipresnės ugnies kepame nuolat vartant keletą minučių, kol svogūnai suminkštėja.
  4. Galiausiai supilame actą, medų, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  5. Patiekiame su mėgstamu garnyru ( patiekiau su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir marinuotais agurkais).

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą