Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kibinai su antienos įdaru
ingredientai
1 kg Lapino puotos antienos file
50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės)
1 vnt. didelio svogūno
1 vnt. nedidelio gabalėlio poro
4 skiltelių česnako
6 v.š. tamsaus sojų padažo
2 a.š rūkytos raudonosios paprikos
50 g grietinės
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
800 g avižinių miltų
200 g kvietinių miltų
400 g šalto sviesto
6 vnt kiaušinių
200 ml grietinės
žiupsnelis druskos
Aptepimui:
4 vnt. kiaušinių
4 v.š. vandens

Kibinai su antienos įdaru

60 min.
35 vnt
Gaminimas
  1. Tešlai: supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. "Gniaužykite" rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
  2. Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.
  4. Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.
  5. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. 
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.

Skanaus ;)

 

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą