Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kinietiškas antienos troškinys saldžiarūgščiame padaže
ingredientai
500 g. Lapino Puota švž. ančiukų filė su oda
1 vnt. Svogūnas (didelis)
2 vnt. Morkos
1/2 vnt. Skirtingų spalvų paprikos
2 vnt. Trumpavaisiai agurkai
1 vnt. Kiaušinis
200 ml. Pomidorų padažas
100 ml. Sultinys
1 v.š. Balzamiko actas arba citrinų sultys
1 1/2 v.š. Bulvių krakmolas
1-2 a.š. Rudasis cukrus
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Aliejus

Kinietiškas antienos troškinys saldžiarūgščiame padaže

60 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Ančiukų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis. Odą galite pašalinti,bet nebūtina.
  2. Tuomet smulkintą filė pasūdykite, pavoliokite krakmolo-kiaušinio plakinyje (1 kaušinis, 1 v.š. krakmolo) ir gruzdinkite karštame aliejuje 3-4 min.
  3. Iškepusią antieną nusausinkite ir atidėkite karštai. Tuo metu pasiruoškite daržoves.
  4. Daržovės supjaustykite juostelėmis, svogūną susmulkinkite ir viską apkepinkite karštame aliejuje 2-3 min. Daržovių neperkepkite, nes jos turi išlikti traškios.
  5. Gruzdintą ančiukų filė ir daržoves dėkite į troškinimo indą. Supilkite pomidorų padažą, actą ir trumpai pakepinkite. Sultinį sumaišykite su likusiu puse šaukšto krakmolo ir pilkite ant troškinio. Įberkite pipirų, cukraus ir troškinkite apie 3-5 min.
  6. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

        Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą