Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kiniškos salotos su antiena
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežios antienos file
žiupsnelis druskos ir pipirų
1/2 kiniško kopūsto
1 morkos
4 vnt. mėlynojo kopūsto lapų
100 g tiklinių makaronų | Tinka ir ryžių vermišeliai
1 vnt. laimo
pagal poreikį šviežios kalendros
pagal poreikį Sezamo sėklų
Padažui reikės:
5 v.š. sojos padažo | GF – Tamari padažo
2 v.š. ryžių acto
2 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
1 v.š. skysto medaus | Tinka ir cukrus
2 cm imbiero šaknies
2 vnt. česnako skiltelių

Kiniškos salotos su antiena

30 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Antieną dedame į įkaitintą keptuvę odele žemyn, kepame ant didesnės ugnies 3-4 minutes, apverčiame ir kepame dar tiek pat. Pabarstome antieną druska ir pipirais, sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir kepame dar apie  7-8 minutes. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokį antienos iškepimo laipsnį mėgstate. Man patinka, kai vidus dar rausvas, minkštas ir sultingas. Jei mėgstate stipriau iškepusią – kepkite keliomis minutėmis ilgiau.
  2. Kol antiena kepa, supjaustome visas daržoves juostelėmis, dedame į dubenį.
  3. Išverdame stiklinius makaronus, išvirusius dedame į dubenį prie daržovių.
  4. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  5. Paruoštu padažu užpilame salotas be antienos ir gerai išmaišome.
  6. Kai antiena iškepa, prieš pjaustant leidžiame jai pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes – tuomet pjaustant išbėgs mažiau skysčio, o mėsa išliks sultingesnė.
  7. Į lėkštę dedame salotų, ant viršaus – plonomis juostelėmis pjaustytą keptą antieną.
  8. Patiekiant apšlakstome laimo sultimis, pabarstome sezamo sėklomis ir šviežia kalendra.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant ANT MEDINĖS LENTELĖS!

Atgal į receptų sąrašą