Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kitokia šaltiena šventiniam ir kasdieniam stalui
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų petukai
2 vnt. Virtos morkos
340 ml Konservuoti kukurūzai
340 ml Konservuoti žirneliai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Česnakų milteliai
Pagal skonį Svogūnų milteliai
Pagal skonį Švž. Petražolės
Pagal skonį Krapai

Kitokia šaltiena šventiniam ir kasdieniam stalui

180 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos sparnelius virkite apie 2 valandas nedideliame vandens kiekyje. Virimo pabaigoje sudėkite tarkuotas morkas ir prieskonius. 
  2. Reikalingais kiaušinių lukštais galite pasirūpinti iš anksto, arba vienu metu šeimynai teks pateikti didelę ir sočią kiaušinienės porciją.
  3. Viskas labai paprasta: nuplaukite kiaušinį po tekančiu vandeniu ir peilio pagalba atsargiai stuksenkite i „buką" kiaušinio galą kol padarysite skylutę tada atsargiai nulupkite viršūnėlę, kiaušinio turinį supilkite į dubenėlį, o kiaušinio lukštus plaukite sodos tirpale ar trumpai pavirinkite.
  4. Išvirusią mėsytę nuimkite nuo kaulo ir smulkiai supjaustę supilkite į puode likusį skystį (jeigu manote, kad želatinos mažai pasigaminkite papildomai).
  5. Į masę sudėkite kukurūzus, žirnelius, krapus, petražoles ir pilkite į kiaušinio lukštus.
  6. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą. 
  7. Naudoti galima ne tik kiaušinio lukštus, bet ir įvairias silikonines formeles, keksiukų indelius ar bet ką, kas tik šauna į galvą ir į ką galima supilti masę. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą