Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kitokios Cezario salotos su paukštiena
ingredientai
1 gūžės romaninių salotų
1 saujos vyšninių pomidorų
1 saujos saulėgrąžų
3 riekelių AGOTOS 45 % sėklų duonos
100 g saulėje džiovintų pomidorų
50 g ančiuvių
3 šaukštų majonezo
30 ml Vorčesterio padažo
30 g kietojo sūrio
2 LAPINO PUOTA šviežių ančiukų filė su oda
2 g prieskonių Grill marinade
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
2 lapų džiovintų jūros dumblių

Kitokios Cezario salotos su paukštiena

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Romanines salotas išdėliokite pasirinktoje lėkštėje, pomidorus perpjaukite pusiau ir sudėkite ant salotų.
  2. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje apie 4–5 min. AGOTOS 45 % sėklų duoną supjaustykite ilgomis lazdelėmis, sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 5 min. arba kol apskrus.
  3. Saulėje džiovintus pomidorus, ančiuvius, majonezą, Vorčesterio padažą, kietąjį sūrį sudėkite į indelį ir viską sutrinkite iki vientisos masės virtuviniu smulkintuvu. Nuo LAPINO PUOTA šviežių ančiukų filė nulupkite odą ir supjaustykite stambiais gabaliukais, marinuokite prieskoniais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, iš abiejų pusių po 2 min., kol apskrus. Sudėkite česnaką ir gerai išmaišykite.
  4. Ant salotų dėkite plėšytus jūrų dumblius, keptą antieną, skrudintas saulėgrąžas ir padažą.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą