Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Lazanija su antiena ir špinatų padažu
ingredientai
500 g lazanijos lakštų;
1 kg antienos kulšelių mėsos LAPINO PUOTA
2 morkų
2 svogūnų
2 saliero stiebų
4 skiltelių česnako
1 paprikos
1 l trintų pomidorų
0,5 kg smulkintų pomidorų savo sultyse
200 g balto sauso vyno
Druskos, pipirų, raudonėlio
kepimui Aliejaus
Tarkuoto fermentinio sūrio
Bešamelio padažo
Špinatų padažui reikės:
50 g šviežių špinatų
50 g sviesto
1 svogūno
2 skiltelių česnako
500 g grietinėlės
100 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g balto sauso vyno
žiupsnelio Druskos, pipirų

Lazanija su antiena ir špinatų padažu

60min.
4 asmenims
Gaminimas

Lazanija mūsų šeimoje yra mėgstamas patiekalas, bet kartais norisi paimprovizuoti ir iš naujo atrasti skonius. Šį kartą – lazanija su antiena iš Lapino puota.

Gamyba:

  1. Antienos kulšelių mėsą Visas daržoves susmulkiname ir pakepiname puode su aliejumi. Kai daržovės truputį apkepa sudedame maltą antieną. Apkepiname. Pilame vyno. Nugariname. Pilame trintus pomidorus ir pomidorus savo sultyse. Viską gerai išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname apie 1,5val. Beriame druskos, pipirų, raudonėlio. Viską vėl gerai išmaišome. Nuragaujame. Jeigu pomidorai rūgštoki įmeskite truputį cukraus.
  2. Imame kepimo formą, klojame kepimo popieriaus ir sluoksniuojame lazaniją. Lakštai, bešamelio padažas, antienos troškinys. Viršutinis sluoksnis bešamelio padažas ir tarkuotas fermentinis sūris.
  3. Lazaniją kepame 150 laipsnių karščio orkaitėje apie 1,5val.
  4. Špinatų padažas: keptuvėje svieste apkepiname smulkintą svogūną ir česnaką. Pilame vyną ir nugariname. Pilame grietinėlę, dedame tarkuotą kietąjį sūrį, beriame druskos ir pipirų. Kaitiname kol padažas pradeda tirštėti. Tada sudedame smulkintus špinatus ir dar truputį pakaitiname.

P.S. Bešamelio padažo receptą rasite ankstesniuose receptuose.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė 

Atgal į receptų sąrašą