Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Lengvos salotos su antiena
ingredientai
340 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa su oda
2-3 vnt. Trumpavaisiai agurkai
1 vnt. Kriaušė (didelė)
3 vnt. Saliero lapkočiai
1 kekė Žaliosios vynuogės (besėklės)
250 g. Marinuoti salierai
1 vnt. Prinokęs granatas
1 skiltelė Česnakas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Saldžios paprikos milteliai
Pagal skonį Neriebus majonezas

Lengvos salotos su antiena

45 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos kulšelių mėsą supjaustykite gabaliukais. Dalį odos ir riebalų galite pašalinti.
  2. Ant antienos gabaliukų berkite pipirų, paprikos miltelių, kapoto česnako skiltelę, druskos. Palaikykite 10 min.
  3. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir dėkite antienos gabaliukus kepti. Kepkite iki gražiai apskrus.
  4. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves ir vaisius.
  5. Jeigu turite didelius pomidorus, juos supjaustykite gabalėliais, jeigu vyšninius - tuomet tiesiog perpjaukite per pusę. Dėkite į pasirinktą lėkštę.
  6. Agurkus supjaustykite šiaudeliais ir dėkite šalia pomidorų.
  7. Nulupkite ir supjaustykite kriaušę. Taip pat dėkite į lėkštę.
  8. Saliero lapkočius supjaustykite griežinėliais ir dėkite šalia kitų daržovių.
  9. Jeigu vynuogės didelės, perpjaukite kiekvieną per pusę. Kauliukus pašalinkite ir dėkite į lėkštę.
  10. Nuo marinuotų salierų nupilkite skystį, nuvarvinkite ir suberkite į lėkštę.
  11. Ant viršaus dėkite atvėsusius antienos gabaliukus ir berkite granato sėklas.
  12. Viską pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Viską sumaiškyte su majonezu. Skanaus!

      Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą