Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Lietiniai blynai su ančiukų širdėlėmis ir pievagrybiais
ingredientai
1 stiklinės + 2 v.š. Miltai
1 stiklinė Pienas
1 stiklinė Vanduo
2 vnt. Kiaušiniai
Žiupsnelis Druskos
3 v.š. Aliejus
Įdarui:
500 g. Lapino puota švž. ančiukų širdelės
1,5 ltr. Vištienos sultinys
1 vnt. Lauro lapeliai
250 g. Rudieji pievagrybiai
1 vnt. Žalioji poro dalis
1 a.š. Džiovinti raudonėliai
2 v.š. Pomidorų padažas
60 g. Tarkuotas fermentinis sūris
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Juodieji piprai
Keletas grūdelių Juodieji pipirai

Lietiniai blynai su ančiukų širdėlėmis ir pievagrybiais

50 min.
5-6 porcijos
Gaminimas
  1. Nuo širdelių nulupkite plėvelės, nupjaustykite riebalus ir perpjaukite per pusę. 
  2. Puode užvirkite vištienos sultinį, sudėkite lauro lapelį, kelis grūdelius juodųjų pipirų ir širdeles. Virkite 30 min. ant vidutinės ugnies. Kai išvirs, išimkite širdeles ir palikite atvėsti.
  3. Lietiniams blynams: visus išvardintus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus ir iškepkite lietinius blynus.
  4. Įdarui: įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol jie apskrus. Tuomet dėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, kepkite kol jis suminkštės. Dėkite plonais griežinėliais supjaustytas širdeles, džiovintus raudonėlius, supilkite pomidorų padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepkite dar keletą minučių. Kai keptuvės turinys pravės, sudėkite tarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišykite.
  5. Ant kiekvieno lietinio blyno dėkite įdaro ir suvyniokite. Apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių ir iš karto patiekite. 
  6. Galite papildomai paruošti grietinėlės padažo ar valgyti su pomidorų padažu. Tačiau blyneliai gaunasi sultingi ir papildomas padažas nėra būtinas.

Dėkojame Oditėlėsblogas.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą