Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Minkštutėlė mėsytė, paskendusi trešnių padaže
ingredientai
350 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa (troškinti, kepti)
1 v.š. Medus
1 a.š. Garstyčios
1/2 vnt. Citrinos sultys
Keletas skiltelių Česnakas
Pagal skonį Druska ir pipirai
100 g. Miežinės kruopos
1 vnt. Maža cukinija
Sauja Žemės riešutai
1 v.š. Ghee sviestas
Trešnių padažui:
1 stiklinė Trešnės
200 ml. Sultinys
200 ml. Raudonasis vynas
1 v.š. Rudasis cukrus
Žiupsnis Druska

Minkštutėlė mėsytė, paskendusi trešnių padaže

60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Mėsytę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, ant jos užpilkite ištirpintą medų, garstyčias, 50 ml vandens, druskos, pipirų ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, mėsą su visu padažu sudėkite į maišą ir kepkite maždaug 30 minučių.
  3. Miežines kruopas išvirkite pagal instrukciją (aš paprastai verdu 20 minučių). Keptuvėje ištirpinkite ghee sviestą, berkite smulkiai supjaustytą česnaką ir cukinijos griežinėlius. Kitoje keptuvėje riešutus paskrudinkite su žiupsneliu druskos. Daržoves ir riešutus sumaišykite su išvirusiais miežiais.
  4. Iš trešnių išimkite kauliukus. Į puodą įpilkite sultinį ir vyną, berkite trešnes, cukrų bei druską, viską užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite maždaug 20 minučių, kol skystis beveik išgaruos. Viską pateikite lėkštėje. Skanaus!

         Dėkojame Lieknos bitės už receptą!

Atgal į receptų sąrašą