Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
MOLIŪGAS APSIMETĖLIS
ingredientai
200-300g virtų morkų
400-500g bulvių košės
340 G ančiukų kulšelių mėsos iš Lapino puota
40-50 g sūrio su melsvuoju pelėsiu
pagal skonį prieskonių prie mėsos (druska, malti juodieji pipirai, čiobreliai, česnako granulės)
šiek tiek aliejaus mėsai iškepti

MOLIŪGAS APSIMETĖLIS

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

1. Iškepame mėsą ant nedidelio aliejaus kiekio su savo mėgstamais prieskoniais.
2. Virtas morkas sutarkuojame burokine tarka.
3. Paimame maistinę plėvelę ir ant jos deliojame apskritimą iš morkos (plonu sluoksniu, tik kad nepersišviestų). Ant išdeliotos morkos dedame jau truputi storesnį sluoksnį bulvių košės, ant košės per vidurį dedame kelis nedidelius gabaliukus antienos ir šiek tiek sūrio.
4. Atsargiai imdami už plėvelės kraštų formuojame kamuolį ir viršuje užrišame plėvelę. Tada su storesniais siūlais apvyniojame mūsų kamuolį taip, kad siūlai padalintų jį į maždaug 6-8 dalis. Įvyniotą košės ir mėsos kamuolį dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms.
5. Išėmus mūsų "moliūgą" iš šaldytuvo atsargiai nuvyniojame siūlus ir nuimame plėvelę. Ant viršaus uždedame saldžiosios paprikos stiebą. Ir viskas, mūsų "moliūgas" pasiruošęs Helloweenui :)

SKANAUS!

 

Už receptą dėkojame Nuo Užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą