Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Orkaitėje apskrudinti skrandukai su bulvytėmis ir gaiviu agurkų ir jogurto padažu
ingredientai
500 g Lapino puotos ančiukų skrandukų
2 vnt. lauro lapelių
kelių grūdelių juodųjų pipirų
300 g bulvių
0,5 a.š. maltos saldžiosios paprikos
0,5 a.š. džiovintų arba šviežių krapų
žiupsnelis druskos
šlakelio aliejaus
Padažui:
4 vnt. šviežių agurkėlių
2 skiltelių česnako
4 v.š. graikiško jogurto
žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų
žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų

Orkaitėje apskrudinti skrandukai su bulvytėmis ir gaiviu agurkų ir jogurto padažu

20 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Į puodą pripilkite pakankamai vandens, sudėkite lauro lapelius, pipirus, žiupsnį druskos. Nuo skrandukų nupjaukite plėvelę ir dėkite į puodą, kuriame užvirė vanduo. Ant silpnesnės nei vidutinė ugnis, virkite apie 30-40 min. Karts nuo karto nugraibykite susidariusias putas.
  2. Tuomet nukoškite vandenį ir perliekite šaltu vandeniu ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Į skardą sudėkite bulves, skrandukus, apibarstykite paprika, krapais, druska, apšlakstykite aliejumi, viską gerai permaišykite ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
  4. Padažui: agurkėlius sutarkuokite burokine tarka, kuriuos dėkite į dubenį kartu su išvardintais ingridientais, viską gerai išmaišykite.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą