Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ORKAITĖJE KEPTI ANČIUKŲ KAKLIUKAI SU SALIERO ŠAKNIES LAZDELĖMIS
ingredientai
500 g šviežių ančiukų kakliukų
4 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto žuvies padažo
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukšto rudojo cukraus
2 skiltelių česnako
žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
GARNYRUI:
1vnt saliero šaknies (vidutinio dydžio)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek maltos saldžios raudonosios paprikos
šiek tiek džiovintų svogūnų granulių
šiek tiek džiovintų krapų
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų

ORKAITĖJE KEPTI ANČIUKŲ KAKLIUKAI SU SALIERO ŠAKNIES LAZDELĖMIS

60 min.
2-4 asmenims
Gaminimas

1. Ruošiame ančiukų kakliukus: pirmiausia marinatui skirtus ingredientus sumaišome dubenėlyje ir sudedame kakliukus. Marinuojame šaldytuve bent 1-2val, o geriausiai per naktį. Po to dedame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepame iki 180laip. įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
2. Gaminame garnyrą: saliero šaknį nuvalome ir supjaustome stambiomis lazdelėmis, dedame į dubenį ir užpilame šiek tiek aliejaus, tada beriame visus prieskonius ir viską gerai išmaišome. Lazdeles išdeliojame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepame apie 20-30min iki 200laip. įkaitintoje orkaitėje.

SKANAUS!

 

Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą