Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ORKAITĖJE KEPTOS ANTIES KULŠELĖS MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATE SU RUDAISIAIS RYŽIAIS IR SLYVOMIS BEI SU SLYVŲ IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU
ingredientai
500 g Lapino puota antienos kulšelių
2 šaukštų medauas
2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių
šiek tiek rozmarino
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek kmynų
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Garnyrui:
200 g rudųjų ryžių
300- 400 ml sultinio
5-6 vnt. džiovintų slyvų
pagal skonį druskos ir pipirų
Padažui:
4 vnt. šviežių slyvų
60-70 g su mėlynu pelėsiu sūrio
30 g sviesto
1-2 šaukštelių rudojo cukraus
3 šaukštų balzaminio vyno acto
1 šaukštelio grūdėtų garstyčių
4 didelių šaukštų vandens
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

ORKAITĖJE KEPTOS ANTIES KULŠELĖS MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATE SU RUDAISIAIS RYŽIAIS IR SLYVOMIS BEI SU SLYVŲ IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Sumaišome medų, garstyčias ir visus prieskonius prie mėsos. Šiuo marinatu įtriname kulšeles ir paliekame pastovėti apie 20-30min.
2. verdame sultinį, kai sultinys užvirs, įdedame ryžius ir susmulkintas džiovintas slyvas ir verdame ant sumažintos ugnies. Sultinyje išverdame ryžius, įberiame šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį (jei to reikia).
3. Mėsą įvyniojame į foliją ir kepame iki 180-190laips. įkaitintoje orkatėje apie 50-60min. 10 min iki kepimo pabaigos atidengiame foliją ir leidžiame kulšelėms gražiai apskrusti.
4. Gaminame padažą: slyvas supjaustome ketvirčiais ir išimame kauliukus. Keptuvėje ištirpiname sviestą, supilame cukrų ir išmaišome, kai cukrus ištirps, įdedame slyvas. Maišydami kepiname slyvas ant nedidelės kaitros apie 3min. Tuomet supilame balzaminį actą, vandenį, garstyčias ir maišydami patroškiname kelias minutes. Gautą karštą masę pertriname per sietelį ir įdedame su mėlynu pelęsiu sūrio. Maišome, kol sūris išsilydo.
5. Viską gražiai patiekiame ir skanaujame ????
 
SKANAUS!
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto
Atgal į receptų sąrašą