Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Paštetas su antienos kepenėlėmis
ingredientai
500 g. Lapino Puota švž. ančiukų kepenėlė
60 g (+20 g) Sviestas (papildomas užpylimui)
1/2 vnt. Svogūnas
skiltelės Česnakas
1 a.š. Šviežūs čiobrelių lapeliai
1 vnt. Lauro lapai
2 v.š. Obuolių actas
1/2 a.š. Tarkuota apelsino žievelė
1/2 a.š. Druska
Žiupsnelis Malti juodieji pipirai

Paštetas su antienos kepenėlėmis

30-40 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Kepenėles perplaukite vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite keletą minučių, kol jis taps skaidrus. 
  3. Tada dėkite lauro lapelį, išspaustas česnako skilteles, pakepkite 30 sekundžių ir sudėkite kepenėles. Pamaišant, kepkite apie 5 min. Į kepimo pabaigą suberkite čiobrelių lapelius, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite obuolių actą ir pagardinkite druską bei maltais juodaisiais pipirais.
  4. Į blenderį sudėkite keptas kepenėles (būtinai išimkite lauro lapelį), kubeliais pjaustytą sviestą ir sumalkite iki vienalytės masės. Pridėkite druskos, jei truks.
  5. Sudėję paštetą į indelį ant jo užpilkite išlydytą sviestą ir atvėsinkite šaldytuve.
  6. Suvartoti reikėtų per savaitę.

Dėkojame Oditelesblogas.lt už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą