Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Pekino anties blyneliai!
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
pusės ilgavaisio agurko
Poro
žiupsnelis Druskos ir pipirų anties filė pamarinuoti
Hoisin padažo
Blyneliams:
240 g miltų
1 v.š. sezamų ar kitokio aliejaus
Hoisin padažą:
4 v.š. sojos padažo
2 v.š. riešutų sviesto
2 v.š. sezamų aliejaus
pagal skonį Aštraus padažo
1 v.š. medaus
2 v.š. obuolių acto
0.5 a. š. česnakų pudros arba 1 smulkiai sutarkuotos skiltelės
Žiupsnelio Pipirų

Pekino anties blyneliai!

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Anties filė ištrinkite druska ir pipirais. Kepkite iki 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje uždengtą folija apie 40 minučių.
  2. Praėjus laikui nuimkite foliją, įjunkite grilio režimą ir kepkite dar apie 10 minučių kol odelė gardžiai apskrus.
  3. Pasiruoškite Hoisin padažą: visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki glotnios masės.
  4. Pasiruoškite blynelius:
  • Užvirkite vandenį ir jį supilkite į miltus. Viską išmaišykite su šaukštu. Leiskite tešlai pastovėti apie 8 minutes iki kol atvės ir galėsite rankomis ją minkyti.
  • Minkykite tešlą kol taps glotni. Pridėkite miltų ar vandens jei trūksta. Tešla neturi būti labai kibi. Suformavę rutuliuką jį uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių.
  • Padalinkite tešlą į 18 gabaliukų ir suformuokite rutuliukus. 
  • Paimkite vieną gabaliuką ir jį suplokite. Jį patepkite aliejumi. Ant aliejumi patepto gabaliuko uždekite kitą suplotą gabaliuką ir juos iškočiokite.
  • Dėkite blynelį į sausą, įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių.
  • Kol blynelis šiltas atskirkite jį į dvi dalis.
  • Šį procesą kartokite su likusiais tešlos gabaliukais. Iškepus blyneliams tepkite ant jų hoisin padažo, dėkite pjaustytos antienos filė gabaliukus ir pjaustytus agurkus su porais.

Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Itsmevelina

Atgal į receptų sąrašą