Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Pirmojo sniego kepta antis
ingredientai
2 kg Lapino Puota Švž. Ančiukas
2 a.š. Druska
1 vnt. Nutarkuotos citrinos žievelės
2 v.š. Medus
3 vnt. (skiltelės) + 5-6 vnt. (skiltelės) Česnakai (marinatui ir įdarui)
2 vnt. Apelsinai
2 x 1/2 vnt. Citrina
5-6 vnt. Obuoliai
3-4 vnt. Svogūnai

Pirmojo sniego kepta antis

180 min.
4-6 porcijos
Gaminimas

1. Kambario temperatūros antį nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu tiek išorę, tiek vidų. Padėkite antį nakčiai neuždengtą į šaldytuvą.
2. Kitą dieną, išėmus antį iš šaldytuvo, dar sykį ją nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite ją gerai 2 šaukšteliais druskos. Subadykite visą anties odą (tik odą) dantų krapštuku (ar šakute) ne mažiau nei 60 kartų. Atidėkite į šalį, kol paruošite marinatą. 
3. Nutarkuotą citrinos žievelę gerai sumaišykite su nutarkuota apelsino žievele, sugrūstomis česnako skiltelėmis, čiobreliais, medumi ir citrinos sultimis. Visą antį labai gerai įtrinkite marinatu.
4. Apelsiną nulupkite, suskaidykite skiltelėmis. Kiekvienoje skiltelėje padarykite po 3 įpjovas, kad, kepant ančiai, išsiskirtų apelsino sultys. Kiekvieną skiltelę padažykite į medų ir dėkite į ančiuko vidų, tą patį padarykite ir su citrina. Taip pat į anties vidų pridėkite česnakų. 
5. Orkaitę įkaitinkite iki 120 C (jokiu būdu ne aukštesnės temperatūros).
6. Paguldykite antį ant krūtinėlės ir kepkite 30 minučių. Praėjus laikui, antį apverskite, subadykite vėl šiek tiek odą, jei reikia, nupilkite atsargiai riebalus ir kepkite 30 min. Tada vėl apverskite, šiek tiek subadykite odą, nupilkite susikaupusius riebalus ir kepkite 30 minučių. Taip viską kartokite dar 3 kartus, t.y. iš viso antis mažoje temperatūroje turi kepti 3 val.
7. Po trijų valandų padidinkite orkaitės temperatūrą iki 180 C., ant kepimo skardos šalia anties išdėliokite per pusę perpjautus obuolius, stambiomis skiltelėmis su visa oda supjaustytą apelsiną ir citriną, per pusę perpjautus svogūnus (irgi su lukštais) ir česnako skilteles. Aptepkite juos ir antį atsidėtais anties riebalais. Kepkite apie 45-55 minutes, kol antis dailiai apskrus.

 

Dėkojame MUKATANAS už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą