500 g | Lapino puotos antienos krūtinėlės filė su oda |
Trumų aliejus | |
Druska, pipirai | |
Bolivinė balanda | |
Ridikėliai | |
Agurkas | |
Feta sūris | |
Krapai | |
Šviežias bazilikas | |
Balzamiko acto kremas |
1. Antienai paruošti skirkite 2,5 valandos. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Filė gabaliukus įtrinkite trumų aliejumi, druska ir pipirais. Odą kelis kartus negiliai įpjaukite. Ant orkaitės grotelių, odele žemyn guldykite antienos filė gabaliukus ir kepkite 2,5 valandos, kas 50min. vis apverčiant. Kai iškeps, leiskite kelias minutes atvėsti ir dviejų šakučių pagalbą suplėšykite mėsą.
2. Salotoms paruošti užteks 15min. Bolivinės balandos kruopas virkite taip, kaip nurodyta ant pakelio, arba kaip mokate geriausiai. Griežinėliais supjaustykite ridikėlius ir agurkus. Susimulkinkite krapus, sutrupinkite feta sūrį bei pasiruoškite gražiausius baziliko lapelius. Išvirusias kruopas atvėsinkite ir sumaišykite su daržovėmis, sūriu bei žalumynais.
3. Į lėkštę serviruokite salotas, šalia dėkite plėšytą antieną, viską apliekite balzamiko acto kremu ir visą permaišykite.
BET PIRMIAUSIA MAISTAS