Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais
ingredientai
500 g LAPINO PUOTOS šviežių ančiukų skrandukų
1 vid. dydžio svogūno
4 vid. dydžio morkų
1 v.š. malto kumino
½ šaukšto maltos kalendros
½ šaukšto raudonųjų paprikų
60 ml nekvapnaus aliejaus
300 ml ryžių
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
300 g vyšninių pomidoriukų
pagal poreikį šviežių kalendrų lapelių

Plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais

90 min.
4 porcijos
Gaminimas

Ir dar viena nuostabi plovo variacija. Paragaukite – ir kol neatsivalgysite, nesustosite.

 

  1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. 40 ml aliejaus įkaitinkite storasieniame inde.
  2. Sausoje keptuvėje pakepinkite prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikas), kol jų aromatas suintensyvės.
  3. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apkeps. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite plonai supjaustytus LAPINO PUOTA šviežių ančiukų skrandukus.
  4. Kai mėsa apkeps, grąžinkite į puodą daržoves, ant viršaus užberkite ryžius, pakepintus prieskonius ir čiobrelį. Paskaninkite druska. Užpilkite vandens tiek, kad virš produktų jo būtų maždaug per nykštį.
  5. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite maždaug 30 min.
  6. Likusiame aliejuje pakepinkite vyšninius pomidoriukus. Pakepintus sudėkite ant plovo, uždenkite dangčiu ir palikite 10–15 min. Prieš patiekdami užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir kalendrų.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą