340 g. | Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa su oda |
340 g. | Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa (troškinti, kepti) |
5 vnt. | Svogūnai |
5 vnt. | Morkos |
1 galvutė | Česnakas |
500 g. | Ryžiai |
3-4 v.š. | Pomidorų padažas |
Pagal poreikį | Aliejus |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Pagal poreikį | Lauro lapai |
1. Mėsą susmulkinkite. Dėkite į vos aliejumi pateptą keptuvę ir kepinkite iš visų pusių iki apskrudimo. Apskrudusią mėsą su visais riebalais dėkite į storapadį špižinį puodą.
2. Pakepinkite smulkintus svogūnus ir sudėkite juos ant mėsos.
3. Toliau pakepinkite stambiau smulkintas morkas ir supilkite ant svogūnų ir mėsos.
4. Ant viršaus dėkite pomidorų padažą, lauro lapus, pabarstykite pipirų, druskos.
5. Dėkite sausus ryžius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vandens turi būti per 2 pirštus.
6. Šaukite į 200 *C įkaitintą orkaitę 15-20 min. ant apatinės lentynos. Vandeniui nugaravus sukiškite česnako skilteles gilyn. Temperatūrą sumažinkite iki 120 *C ir brandinkite dar 30 min.
7. Prieš tiekiant išmaišykite. Tinka valgyti su raugintais agurkais. Skanaus!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!