Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Pyragėliai su antienos įdaru
ingredientai
TEŠLAI
320 g kvietinių miltų
3 g sausų mielių
220 g pieno
2 g druskos
30 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų Vegan block
1 kiaušinio (patepti bandelių viršų prieš kepant)
ĮDARUI:
340 g LAPINO PUOTA šviežios ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
2 šaukštų alyvuogių išspaudų aliejaus
3 vidutinių svogūnų
60 ml TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
30 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1 šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštelio obuolių acto
80 g GERMANTAS sūrio Gouda
Žiupsnelio maltų kalendrų
Žiupsnelio džiovintų raudonėlių
žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 šaukšto smulkintų česnakų laiškų

Pyragėliai su antienos įdaru

apie 3 val.
8–10 asm.
Gaminimas
  1. Miltus sumaišykite su mielėmis, pienu ir druska.
  2. Dubenyje pradėkite maišyti, kol visi ingredientai pradės jungtis. 
  3. Supilkite lydytus NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan block“ ir išmaišykite.
  4. Minkymą perkelkite ant stalviršio ir minkykite tol, kol tešla nebelips nei prie stalviršio, nei prie rankų.
  5. Gautą tešlą pakildinkite apie 2 val. arba kol padvigubės.
  6. LAPINO PUOTA šviežią ančių kulšelių mėsą susmulkinkite, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant vidutinės kaitros apie 5 min. Kartais pamaišykite, supilkite TINGINIO PANTIS nealkoholinį obuolių sidrą ir troškinkite dar apie 2–3 min., kol sidras nugaruos. Tada atvėsinkite.
  7. Svogūnus supjaustykite 1 cm kubeliais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant žemos kaitros su ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu apie 20 min. Nuolat maišykite, kad troškintųsi tolygiai.
  8. Tuomet sudėkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, supilkite actą ir troškinkite nuolat maišydami dar apie 5–8 min. Iškepus atvėsinkite.
  9. GERMANTAS sūrį „Gouda“ sutarkuokite smulkia tarkute ir sumaišykite su smulkintais česnakų laiškais, jau paruoštais ingredientais bei prieskoniais.
  10. Iš pailsėjusios tešlos formuokite delno dydžio paplotėlius, į centrą sudėkite po šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir suformuokite norimos formos bandeles. Galite formuoti apvalias arba kaip kibinus.
  11. Gautas bandeles išdėliokite ant kepimo skardos, užtepkite kiaušinio plakinio ir kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija 160 °C temp. apie 20–25 min.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą