Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Rūkytos antienos kulšelės
ingredientai
1 kg Antienos kulšelių
100 g jūros druskos
50 g cukraus
3-4 skiltelių česnako
1,5 l vandens
Lauro lapai, pipirų grūdeliai

Rūkytos antienos kulšelės

90 min.
2-4 asmenims
Gaminimas

Vandenį užvirti, jame ištirpinti druską su cukrumi, sudėti prieskonius, šiek tiek pravėsus sudėti smulkintas
česnako skilteles ir kulšeles. Palikti marinuotis, bent 12h, aš marinavau apie parą laiko.
Pasiruošti rūkyklą(rūkėme kamado griliuje su keletu "cukrinio klevo rūkymo kaladėlių"), temperatūra
kiek svyravo, orentuokitės į 100laipsnių, rūkymui prireiks 2-3val. Iškepusias galite vynioti į foliją, mes
sudėjome į sandarią dėžutę.
Kai jau turime rukytų kulšelių, siūlau keletą receptų.

 

Už receptą dėkojame Laura Jankauskienė

Atgal į receptų sąrašą