Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ryžių ir ančių širdelių salotos
ingredientai
500 g Lapino puotos ančių širdelių
1 svogūnas
1 morka
1 agurkas
2 stiklinės virtų ryžių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
šlakelio aliejaus
pundelis laiškinių česnakų

Ryžių ir ančių širdelių salotos

20 min.
4 porcijos
Gaminimas

Ančių širdeles nuplauname, perpjauname per pusę išilgai. Ir supjaustome juostelėmis. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, beriame širdeles ir pakepiname, kol jos gražiai apskrus ir iškeps. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais. Morką nuskutame ir sutarkuojame šiaudeliais. Daržoves beriame į keptuvę pas širdeles ir kepiname, kol jos suminkštės. Pabarstome druska, pipirais. Gerai išmaišome. Agurką supjaustome gabalėliais. Laiškinius česnakus pasmulkiname. Į dubenį beriame virtus ryžius, pakepintas širdeles su daržovėmis, laiškinius česnakus, agurko gabalėlius. Viską gerai išmaišome ir ragaujame. Jeigu jums norisi mišrainę galite gardinti majonezu, man jo čia visiškai netrūko, užteko aliejaus, kurį naudojau kepti širdelėms ir daržovėms. 

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę.

Atgal į receptų sąrašą