Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ryžių troškinys su daržovėmis ir antiena
ingredientai
340 g Lapino puotos anties krūtinėlės
1 vnt. pak choi salotos (azijos kopūstas)
1 vnt. pomidoro
100 g šviežių pievagrybių
nedidelio poro gabalėlio
1 a.š. maltos raudonosios paprikos
0,5 a.š. džiovinto baziliko
0,5 a.š. grūstos čili paprikos
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
6-7 v.š. pomidorų padažo
150 g ryžių
pagal poreikį verdančio vandens

Ryžių troškinys su daržovėmis ir antiena

50 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus antienos gabalėlius ir kepkite tol, kol gabalėliai iš visų pusių "pabals".
  2. Tada dėkite kubeliais pjaustytą pomidorą, riekelėmis - pievagrybius, pusžiedžiais - porą ir patroškinkite 3-4 min. 
  3. Suberkite išvardintus prieskonius, dėkite pomidorų padažą, ryžius ir viską išmaišykite. 
  4. Galiausiai pilkite verdantį vandenį, kad apsemtų viską ir vėl išmaišykite.
  5. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Kepimo eigoje kelis kartus permaišykite ir jei reikia papildomai įpilkite vandens, kad neprisviltų.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą