Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Salotos su ančiukų širdelėmis
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų širdelės
2 skiltelės Česnakas
2 v.š. Vorčesterio padažas
1 a.š. Medus
2 v.š. Smulkinti svogūnų laiškai
Pagal poreikį Salotos
2 vnt. Agurkai (nedideli)
6 vnt. Ridikėliai
2 v.š. Smulkinti skrudinti žemės riešutai
Šlakelis Alyvuogių aliejus
Šlakelis Citrinų sultys
Žiupsnelis Džiovintas čiobrelis
Pagal skonį Druska ir pipirai

Salotos su ančiukų širdelėmis

25 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Salotų lapelius suplėšykite gabaliukais. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Daržoves sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių.
  2. Nuo širdelių storosios dalies nupjaustykite riebaliukus. Perpjaukite kiekvieną širdelę išilgai pusiau. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite širdeles ir maišydami kepkite kol gražiai apskrus. Stenkitės neperkepti. Kepimo metu paskaninkite širdeles druska pipirais, čiobreliu. Baigiant kepti sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, supilkite vorčesterio padažą, sudėkite medų, svogūnų laiškus. Širdeles gerai išmaišykite ir patiekite su salotomis bei žemės riešutais. Skanaus!

Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą