Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Salotos su antiena ir uogomis
ingredientai
340 g Lapino puotos antienos file
mėgiamų salotų lapų
saujelė aviečių ir šilavuogių
saujelės skrudintų migdolų
šiek tiek ožkos sūrio
3 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių

Salotos su antiena ir uogomis

20 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos filė nuplauname ir gerai nusausiname. Odelėje padarome kelis įpjovimus ir dedame odele žemyn į gerai įkaitintą keptuvę. Kepame 3-4 minutes, tuomet apverčiame, kepame dar 2-3 minutes. Antienos filė iš keptuvės perkeliame į įkaitintą orkaitę (160-170 laipsnių)  ir kepame dar apie 7-8 minutes.
  2. Kol kepa antiena, nusiplauname salotas, uogas, viską sumaišome su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis bei dedame į lėkštę.
  3. Iškepusią antieną išimame iš keptuvės ir prieš pjaunant, leidžiame 3-4 minutes "pailsėti".
  4. Dedame antienos gabalėlius ant salotų, pabarstome skrudintais migdolais bei patrupiname ožkos sūrio.

Už receptą dėkojame But firs-food.

Atgal į receptų sąrašą