Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Salotos su kepta antiena ir laukiniais ryžiais
ingredientai
1 LAPINO PUOTA antienos filė su oda
1 riekelės VILNIAUS duonos RUGELIS
Žiupsnelio malto cinamono
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukštelio aguonų
1 saujos sultenių
1 saujos špinatų lapelių
1 saujos virtų laukinių ryžių
1 saujos granatų sėklų
1 apelsino
2 mandarinų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Salotos su kepta antiena ir laukiniais ryžiais

45 min.
1 asmeniui
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA antienos filė su oda apibarstykite KOTANYI druska ir odele žemyn dėkite į šaltą keptuvę. Kepkite žemoje kaitroje apie 5–6 min., kol odelė apskrus. Apverskite ir apkepkite iš visų pusių.
  2. Kitoje keptuvėje apskrudinkite VILNIAUS duoną „Rugelis“ supjaustytą kubeliais. 
  3. Gautus skrebučius sumalkite trintuvu, sumaišykite su KOTANYI prieskoniais ir aguonomis.
  4. Antienos krūtinėlę toliau kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 12 min.
  5. Į lėkštę sudėkite sultenes, špinatų lapelius, virtus laukinius ryžius ir granatų sėklas.
  6. Apelsinui ir mandarinams nupjaukite odeles ir išpjaukite vidinius segmentus. Juos sudėkite ant salotų.
  7. Iškeptą antienos krūtinėlę pjaustykite griežinėliais ir dėkite ant salotų. 
  8. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, KOTANYI druska ir pipirais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą