Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Traškūs ir aštrūs antienos gabaliukai su ryžiais
ingredientai
340g (1 pak.) šviežios antienos kulšelių mėsos
1 a.š. rūkytos paprikos
1 a.š. kajeno pipirų
1 a.š. malto kumino
Pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
Pagal poreikį miltų (apvoliojimui)
Padažui:
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. medaus
žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų
Pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų

Traškūs ir aštrūs antienos gabaliukai su ryžiais

60 min.
2 porcijos
Gaminimas

Gaminimas:

  1. Antienos mėsą gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
  2. Apibarstykite rūkyta paprika, kajeno pipirais, maltu kuminu, įberkite žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis apie 30 min.
  3. Puode arba friutiūrinėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną antienos gabalėlį apvoliokite miltuose, nupurtykite ir kepkite, kol gražiai apskrus. Nesudėkite visų gabalėlių iš karto, o iškepkite per 2-3 kartus.
  4. Patiekite su ryžiais ir mėgstamu garnyru bei paruoštu padažu iš išvardintų ingridientų. Skanaus!

P.s. Kad antienos gabaliukai neprarastų traškumo, padažą ant jų pilkite prieš patiekiant arba galite supilti į atskirą indelį ir valgant pamirkyti.

Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą