Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Troškinta antiena čachochbilio motyvais
ingredientai
500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kulšelių
Lydyto sviesto (kepti)
2 didelių svogūnų
4–5 skiltelių česnako
4–5 vnt. pomidorų
1 aitriosios paprikos
1 kupino šaukšto chmeli-suneli prieskonių
žiupsnelis druskos

Troškinta antiena čachochbilio motyvais

90 min.
4 porcijos
Gaminimas

 

Ar gruziniškas troškinys gali būti hygge? Ir dar kaip! Net jei jums hygge filosofija nėra artima, tai čachochbiliui labai tinka. Tikėtina, o gal net ir užtikrintai tai nėra puristinis šio troškinio variantas, bet labai jo įkvėptas.

  1. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų kulšeles perpjaukite į blauzdelę ir šlaunelę. Apkepkite svieste, kol gražiai apskrus. Sudėkite pjaustytus plonais šiaudeliais svogūnus ir smulkiai pjaustytus česnakus, kepkite, kol svogūnai gerai iškeps ir bus tikrai minkšti*. Jei naudojate šviežius pomidorus, juos nulupkite ir susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorais.
  2. Pomidorų masę sukrėskite į keptuvę su antiena ir svogūnais, suberkite „chmeli-suneli“ prieskonius, druską ir troškinkite apie valandą.
  3. Kartkartėmis patikrinkite, ar užtenka skysčio – jei ne, galite įpilti truputį sultinio.
  4. Patiekite su šviežia duona. Taip pat galite įberti smulkintų žalumynų – petražolių, kalendrų.

 

* Šio patiekalo skonis labai priklauso nuo svogūnų iškepimo lygio. Jie turi būti visiškai minkšti, permatomi ir lengvai apskrudę.

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda. 

Atgal į receptų sąrašą