Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Troškinti ančiukų skrandukai su morkomis ir žirneliais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų skrandukai
2 ltr. Vanduo
2 vnt. Lauro lapeliai
1 vnt. Svogūnas
2 skiltelės Česnakas
2 v.š. Žuvų padažas
2 vnt. Morkos
150 g. Šaldyti žalieji žirneliai
250 ml. Grietinėlė
Keletas grūdelių Juodieji pipirai
Žiupsnelis Šviežūs čiobrelių lapeliai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai

Troškinti ančiukų skrandukai su morkomis ir žirneliais

60-70 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Skrandukus nuplaukite ir nupjaukite plėveles. Supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, juoduosius pipirus, įberkite druskos, dėkite skrandukus. Virkite apie 50 min. ant vidutinės ugnies arba tol, kol skrandukai bus minkšti. Iki pabaigos virimo likus apie 10 min., sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepkite kol jie apskrus. 
  4. Tada išspauskite česnako skilteles, kepkite apie 30 sekundžių, sudėkite šviežius čiobrelius, skrandukus, morkas, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite, kol grietinėlė pradės tirštėti. 
  5. Sudėkite šaldytus žaliuosius žirnelius, išmaišykite, patroškinkite apie minutę ir išjunkite ugnį.
  6. Patiekite su virtais ryžiais.

Dėkojame Oditėlėsblogas.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą