Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Troškintos ančiukų kulšelės
ingredientai
4 vnt. Lapino puota antienos kulšelių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
1 svogūnas
3 morkų
2 saliero stiebų
4 skiltelės česnako
4 lauro lapelių
1 a.š. raudonėlio
2 cinamono lazdelės
1 žvaigdždinis anyžius
800 g pomidorų savose sultyse
200 g vištienos sultinio
40 g konservuotų jelapenų
40 g kaparių
80 g žaliųjų alyvuogių

Troškintos ančiukų kulšelės

50 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos kulšeles apiberiame druska, pipirais, ir paliekame pastovėti 15 minučių kambario temperatūroje.
  2. Orkaitei atspariame inde arba keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedame antienos kulšeles. Vidutinio stiprumo temperatūroje kepame iš abiejų pusių apie 15 minučių arba tol, kol kulšelės lengvai apskrus. Mėsą perkeliame į lėkštę, iš keptuvės išpilame antienos riebalus.
  3. Keptuvėje apkepiname svogūno griežinėlius. Sudedame pjaustytas morkas, česnaką, salierą. Įberiame druskos, paprikos prieskonių, šiek tiek čili, išmaišome ir kepiname apie 10 minučių.
  4. Supilame pomidorus ir sultinį, suberiame lauro lapus, raudonėlį, cinamono lazdeles, anyžių, jelapenus, kaparius, alyvuoges. Užvirus, sudedame antienos kulšeles, uždengiame dangčiu ir dedame į 180 °C orkaitę troškintis 1.5 valandoms.
Atgal į receptų sąrašą