Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Troškintos antienos kulšelės su alyvuogėmis ir slyvomis
ingredientai
6 vnt. antienos kulšelių
4 vnt. skiltelių česnako
2 vnt. aliejuje marinuotų ančiuvių
150 g džiovintų slyvų
150 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
3 a.š. marinuotų kaparėlių;
keleto šakelių šviežių raudonėlių
250-300 ml vištienos sultinio
3 vnt. lauro lapelių
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

Troškintos antienos kulšelės su alyvuogėmis ir slyvomis

90 min.
6 porcijos
Gaminimas

 

  1. Į blenderį sudėkite šiek tiek pasmulkintas česnako skilteles, ančiuvius, kaparėlius, alyvuoges,  raudonėlio šakeles, malkite apie 2-3 min. Tuomet dėkite džiovintas slyvas ir dar pamalkite, kol slyvos susimals.
  2. Antienos kulšeles nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir maltais pipirais. Dėkite odele žemyn į stipriai įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų. Kai gražiai apskrus, apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Kulšeles sudėkite į kepimo skardą.
  3. Iš keptuvės išpilkite riebalus, sudėkite sumaltą masę, pakepkite 10-15 sekundžių ir dėkite viską į kepimo skardą.
  4. Supilkite vištienos sultinį (jis turi iki pusės apsemti kulšeles), išdėliokite alyvuoges, slyvas, uždenkite folija arba dangčiu ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val.
  5. Patiekite su ryžiais ir mėgstamu garnyru.

 Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą