Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Vieno puodo antienos troškinys
ingredientai
340 g ančių kulšelių mėsos (iš Lapino puota)
1 apelsinas
žiupsnelis raudonos virtuvės prieskonių paukštienai
žiupsnelis druskos
3 v.š. aliejaus
stiklinė ryžių
5 morkos

Vieno puodo antienos troškinys

120 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  • Išspausti apelsino sultis, sumaišyti jas su aliejumi, paukštienos prieskoniais ir gautu marinatu įtrinti ančių kulšelių mėsą. Pamarinuoti per naktį, ar bent jau gerą valandą.
  • Ančių mėsą apkepti keptuvėje didelėje kaitroje. Taip užsirakins mėsos sultys ir ji bus sultingesnė.
  • Į kepimo indą pilti 2,5 stiklinės vandens, vieną stiklinę ryžių, sudėkite ančių mėsą, pjaustytas morkas. Įberkite žiupsnį druskos.
  • Kepkite apie 175 laipsnių karščio orkaitėje 1-1,5 valandos.

Už receptą dėkojame Raudonai virtuvei.

Atgal į receptų sąrašą