Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Vienos porcijos nepakaks: paukštienos troškinys, užkeptas sluoksniuota tešla
ingredientai
1 vid. dydžio svogūno
2 skiltelių česnako
1 morkos
aliejaus kepti
340 g LAPINO PUOTA šviežios anties kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
1 šaukštelio paprikų mišinio
1 šaukštelio maltos kalendros
Žiupsnelio druskos
300 g virtų arba konservuotų pupelių
2–3 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“
1 laštelio sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio (patepti)

Vienos porcijos nepakaks: paukštienos troškinys, užkeptas sluoksniuota tešla

45 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Svogūną ir česnaką gana stambiai supjaustykite. Morką perpjaukite į keturias dalis išilgai ir taip pat supjaustykite stambiai. Daržoves sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite.
  2. Į tą pačią keptuvę sudėkite LAPINO PUOTA šviežios anties kulšelių mėsą (troškinti, kepti) ir trumpai apkepkite stiprioje kaitroje. Suberkite prieskonius, pupeles, išmaišykite, įdėkite 2–3 šaukštus SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“ ir 2–3 min. pakaitinkite.
  3. Į apkepui skirtą formą sudėkite įdarą. Formos kraštelius patepkite troškinio padažu. Sluoksniuotą tešlą uždėkite ant formos. Per vidurį įpjaukite. Tešlą patepkite kiaušinio plakiniu.
  4. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą