Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Vienos skardos vakarienė
ingredientai
4 vnt. Lapino puota ančiukų kulšelių
keletos bulvių
2 morkos
pagal poreikį mėlynieji svogūnai
1 galva česnako
pagal poreikį saliero stiebai
šakelės čiobrelio
žiupsnelis jūros druskos
žiupsnelis pipirai

Vienos skardos vakarienė

120 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Skardoje išdėliojame antienos kulšeles ir pjaustytas daržoves. Įberiame druskos, pipirų. įmetame čiobrelio šakeles.
  2. Dedame skardą į 180 °C įkaitintą orkaitę, ir kepame 1 valandą. Jeigu bekepant daržovės apdžiūna, galima lengvai apipurkšti alyvuogių aliejumi.
  3. Antiena labai riebi, tad jei bandote mesti svorį, šia mėsa rekomenduočiau nepiktnaudžiauti. Na o jei su tuo problemų nėra, drąsiai įtraukite antieną į savo mitybą, nes ji ne tik labai skani mėsa, bet ir anties riebalai suteikia daržovėms.
  4. Kepti galite bet kokias daržoves, nebūtinai tas pačias. Kadangi antis kepa ilgai, stenkitės nekepti daržovių su trumpu kepimo laiku, pvz. brokolių arba cukinijų. Visa kita- kaip tik leis Jūsų fantazija.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Skaniai ir sveikai!

Atgal į receptų sąrašą