Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Vytinta anties krūtinėlė
ingredientai
Pirmam būdui:
1 vnt. Lapino puota anties filė
2 stiklinių rupios druskos
0,5 šaukštelio grūstų baltųjų pipirų
Antram būdui:
1 vnt. anties filė su oda „Lapino puota“
1 stiklinės rupios druskos
1 stiklinės cukraus
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
1 šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių
1 šaukštelio džiovinto šalavijo

Vytinta anties krūtinėlė

40 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

Pirmam būdui: 

Anties krūtinėlę išimkite iš pakuotės, nusausinkite. Į indą, kuriame laikysite krūtinėlę supilkite 0,5 cm storio druskos sluoksnį, ant viršaus uždėkite anties krūtinėlę. Užpilkite krūtinėlę likusia druska, kad visiškai apsemtų. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą parai laiko.

Po paros išimkite krūtinėlę iš druskos, nuplaukite, labai gerai nusausinkite, įtrinkite pipirais. Suvyniokite krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabinkite gerai vėdinamoje vietoje 1-2 savaitėms. Aš laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės. Kaip žinot ar išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėkite, turi būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visiškai sukietėjusi

Antram būdui:

Sumaišykite druską, cukrų ir prieskonius. Patrinkite masę smulkintuvu, kad susismulkintų pipirai ir žolelės. Į indą, kuriame laikysite krūtinėlę supilkite 0,5 cm storio druskos mišinio sluoksnį, ant viršaus uždėkite anties krūtinėlę. Užpilkite krūtinėlę likusiu mišiniu, kad visiškai apsemtų. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą parai laiko.

Po paros išimkite krūtinėlę iš druskos mišinio, nuplaukite, labai gerai nusausinkite. Suvyniokite krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabinkite gerai vėdinamoje vietoje 1-2 savaitėms. Aš laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės. Kaip žinot ar išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėkite, turi būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visiškai sukietėjusi.

Už receptą dėkojame www.bulviukose.lt

Atgal į receptų sąrašą