Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Žemoje temperatūroje kepta antienos krūtinėlė su salotomis
ingredientai
2 x 500 g Lapino puotos šviežia antienos file
1 a.š. raudonosios paprikos
1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos
žiupsnelis druskos, juodųjų maltų pipirų

Žemoje temperatūroje kepta antienos krūtinėlė su salotomis

45 min.
2 porcijos
Gaminimas

Taip paruošta krūtinėlė gaunasi itin minkšta ir sultinga. Ir žinoma, kad tirpsta burnoje:) Prie progos būtinai išbandykite, juk nieko sudėtingo, o skonis puikus.

  1. Antienos krūtinėles odą supjaustykite skersai ir išilgai, įtrinkite gerai išvardintais prieskoniais ir palikite 2 val. pasimarinuoti kambario temperatūroje.
  2. Orkaitę kartu su indu, kuriame kepsite krūtinelę, įkaitinkite iki 80 laipsnių.
  3. Tuomet krūtinėles oda į apačią dėkite į įkaitintą keptuvę be jokių riebalų ir kepkite iš abiejų pusių po 5 min. 
  4. Tuomet perdėkite į indą ir kepkite orkaitėje 50 min. 
  5. Pasibaigus kepimo laikui, krūtinėles įvyniokite į foliją ir palikite pastovėti šiltai ~5 min.
  6. Patiekite su mėgstamomis salotomis.

Skanaus ;)

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą