Pradžia /  RECEPTAI  /  KALAKUTIENA  / 
Blynai įdaryti kepta smulkinta kalakutienos krūtinėle
ingredientai
450 g. Lapino Puota švž. smulkinta kalakutienos krūtinėlė
1 vnt. Kiaušinis
1 a.š. Kepimo milteliai
1/2 v.š. Druska
1 stiklinė Pienas
1/2 stiklinės Vandens
1 1/2 vnt. Kvietiniai miltai
200 g. Tarkuotos morkos
1,5 vnt. Raudonasis svogūnas
Žiupsnelis Bazilikas
Žiupsnelis Mairūnas
Žiupsnelis Petražolės
Žiupsnelis Malti mėsos prieskoniai
Pagal poreikį Grietinė
40 g. Sviestas

Blynai įdaryti kepta smulkinta kalakutienos krūtinėle

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę iki didelės kaitros ir ištirpinkite sviestą, susmulkinkite svogūną ir suberkite kepimui. Svogūnus kepkite kol įgauna gražią auksinę spalvą. 
  2. Tuomet sudėkite tarkuotas morkas ir dar pakepinkite vis maišydami, kad morkos susimaišytų tolygiai su svogūnais. Jei keptuvė išsausėja įdėkite dar sviesto. Kai morkos suminkštėja sudėkite smulkintą kalakutienos krūtinėlę ir mentele vis maišykite kol mėsa pradeda kepti.
  3. Į įdarą įberkite maltos mėsos prieskonius, šviežiai maltus juoduosius pipirus ir žoleles - baziliką, petražoles, mairūną. Viską kepant gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Kai įdaras iškepęs, išjunkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir patraukite į šoną.
  5. Pasiruoškite tešlą. Paimkite vidutinio dydžio dubenį, įmuškite kiaušinį, įdėkite cukraus, druskos ir kepimo miltelių, tuomet mikseriu viską išsukite.
  6. Į išsuktą masę pilkite miltus, pieną ir plakite mikseriu, kol nelieka miltų gabaliukų. Jei tešla per tiršta įpilkite vandens papildomai. Nuo tešlos tirštumo priklauso blyno storumas.
  7. Įkaitinkite blynų keptuvę, ištepkite ją sviestu ar aliejaus lašeliu ir pradėkite kepti lietinius blynus.
  8. Kai lietiniai blynai pagaminti, į blyno vidurį įdėkite kalakutienos įdaro ir gražiai sulankstykite, kad įdaras neišbyrėtų.
  9. Kad blynai būtų traškūs prieš patiekiant juos reikia iš abiejų pusių apkepkite svieste kol apskrunda. Patiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą