500 g | Lapino puota švž. smulkintos kalakutienos |
1 vnt. | svogūno |
žiupsnelis | kalakutienos ir žolelių prieskonių |
3-4 v.š. | tarkuoto mocarelos sūrio |
8-9 vnt. | bulvės |
4-5 v.š. | miltų |
1 vnt. | kiaušinio |
5 v.š. | džiuvesėlių |
žiupsnelis | druskos |
kepimui | aliejaus |
Kalakutieną su svogūnu pakepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Pagardinkite prieskoniais, druska.
Sudėkite sūrį ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.
RinkausI greitesnį būdą žemaitukams pagaminti, todėl bulves išsivirkite su druska ir sugrūskite ( galite bulves virti su lupenomis, nulupti ir jas malti ).
Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, prieskonius ir išmaišykite. ( jeigu masė gavosi labai lipšni, įdėkite šaukštą miltų, bet nepersistenkit, nes kitaip žemaičiai gausis guminiai. Formuokite blynelius drėgnomis rankomis ).
Į bulvių masę dėkite įdaro, suformuokite žemaičių blynelius, apvoliokite džiūvesėliuose.
Paruoštus žemaitukus apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Apkeptus žemaičių blynelius perdėkite ant kepimo skardos ( su kepimo popieriumi ) ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 - 20 min.
Viskas.
Žemaičių blyneliai iškepti ( gavosi 10 vnt. ).
Patiekite su grietinės ir sviesto padažu.
Skanaus
Už receptą dėkojame Gamink su Audrone.