Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Aitrios triušienos troškinys itališkai
ingredientai
250 g Lapino puota triušienos gabalėlių;
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
1 a.š. miltų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 vnt baltas svogūnas
4 vnt česnako skiltelės
1 vnt raudonas čili
1 v.š. baltojo vyno acto
200 ml daržovių sultinio
Šakelė vynuoginių pomidoriukų
pagal poreikį šviežio baziliko ir rozmarino

Aitrios triušienos troškinys itališkai

60 min
2-3 porcijos
Gaminimas

Triušienos gabalėlius apibarstykite druska ir pipirais, galiausiai apibarstykite šaukšteliu miltų.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite triušieną. Maišydami kepinkite ant didelės ugnies kol mėsa įgaus lengvai auksinę spalvą. Išimkite iš keptuvės ir perkelkite į lėkštę.

Į keptuvę supilkite likusį aliejų. Suberkite juostelėmis pjaustytą svogūną, įspauskite  česnaką ir įdėkite  išilgai perpjautą čili. Kepinkite vis pamaišydami tol kol svogūnas suminkštės. Sudėkite triušieną atgal į keptuvę ir supilkite actą. Po kelių minučių suberkite pusiau perpjautus pomidoriukus ir supilkite daržovių sultinį. Sumažinkite ugnį ir kepkite 20 minučių.

Į keptuvę suberkite smulkintus bazilikus ir petražoles. Viską kepkite tol kol sutirštės padažas.

 
Atgal į receptų sąrašą