Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Balandėliai sraigės su triušiena
ingredientai
1 gūžės šviežio kopūsto
750 g maltos Lapino puota triušienos
250 g maltos šoninės
100 g ryžių
1 morkos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
žiupsnelis Druskos, pipirų, mairūno;
kepimui aliejaus

Balandėliai sraigės su triušiena

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Kopūstą dedame į verdantį vandenį ir nuverdame vis nuimdami lapus. Nuo lapų nupjauname kietąją dalį.
  2. Į keptuvę įpilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintą svogūną, morką ir česnaką. Į dubenį dedame maltą triušieną, maltą šoninę, beriame ryžius, prieskonius ir kepintas daržoves. Viską gerai išmaišome. Ant kopūsto lapo krašto per visą ilgį dedame įdaro ir susukame „vamzdelį“, o tada „sraigę“.
  3. Dar atskirai keptuvėje ant sviesto pakepiname šakelę čiobrelio, smulkinto svogūno, česnako, morkos, paprikos. Pabarstome druska, pipirais. Šitas daržoves dedame ant Grand feu kepimo skardos dugno, sudedame „balandėlius“, įmetame „Cherry“ pomidoriukų, rozmarino, užpilame pomidorų sultimis gardintomis druska, pipirais, trupučiu cukraus. Uždengiame folija ir dedame į orkaitę. Troškiname 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 1val.
  4. Patiekiame su bulvių koše ir daržovių salotomis.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą