Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Kepti baklažanai su harisos pasta, jogurtu ir triušiena
ingredientai
1 baklažano
2–3 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto DANSUKKER cukraus sirupo
1 puodelio NESPRESSO espreso kavos
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio kumino
2 šaukštų natūralaus jogurto
1 šaukštelio citrinos sulčių
1 saujelės mėtų lapelių
1 saujelės petražolių lapelių
250 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos kepti,troškinti
1 šaukšto aliejaus (kepimui)
1 šaukšto harisos pastos
Žiupsnelio druskos
1 saujos prieskoninių žolelių (papuošimui)

Kepti baklažanai su harisos pasta, jogurtu ir triušiena

apie 30 min.
1-2 asmenim
Gaminimas
  1. Baklažaną subadykite peiliu.
  2. Sumaišykite BASSO ypač tyrą alyvuogių aliejų, DANSUKKER cukraus sirupą, NESPRESSO kavą ir prieskonius. 
  3. Gautu marinatu gausiai įtrinkite baklažaną ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 20 min., kol baklažanas taps minkštas viduje.
  4. Jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis, smulkiai pjaustytais mėtų ir petražolių lapeliais.
  5. LAPINO PUOTA triušienos mėsą kepti / troškinti pagardinkite druska ir aitriųjų paprikų dribsniais. Kepkite iš visų pusių įkaitintame aliejuje, kol apskrus, apie 4–5 min.
  6. Iškeptą baklažaną įpjaukite. Į pjūvį dėkite citrininio jogurto, triušieną ir apšlakstykite harisos pasta. 
  7. Viską papuoškite prieskoninių žolelių lapeliais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą