Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Legendinis skystas kugelis (be pieno)
ingredientai
1 nedidelio poro
1 vidutinio svogūno
Ryšulėlio petražolių
Ryšulėlio šalavijų
1 kg valytų bulvių
2 kiaušinių
2–3 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
1–2 šaukštų NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų Vegan Block
1 pakelio LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
700 ml migdolų pieno
Šlakelio alyvuogių aliejaus
2–3 šaukštų grietinės
Keleto čiobrelių lapelių
žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Legendinis skystas kugelis (be pieno)

90 min.
4 asmenims
Gaminimas

Porus išilgai perpjaukite į 4 dalis ir supjaustykite, svogūnus, šalavijus ir petražoles susmulkinkite. Bulves sutrinkite maisto smulkintuvu arba bulvių tarka iki vientisos masės ir nukoškite susidariusį skystį. Kiaušinius išplakite. 2. Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejų, berkite svogūnus, porus, dėkite NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan Block“ ir lengvai apkepinkite. Gautą masę apibarstykite KOTANYI druska ir KOTANYI juodaisiais pipirais, berkite šalavijus ir petražoles, dėkite LAPINO PUOTA šviežią smulkintą triušieną ir nuolat maišydami pakepinkite apie 2–3 min. arba kol lengvai apskrus.   3. Į triušienos masę pilkite migdolų pieną, išmaišykite, užvirkite ir supylę viską į bulvių tarkį labai gerai išmaišykite kartu sukiaušinių plakiniu. Gautą kugelio masę supilkite į alyvuogių  aliejumi ištrintus karščiui atsparius indelius ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 30–35 min. arba kol gražiai apskrus ir iškeps. Kugeliui iškepus patiekite jį su grietine ir šviežiu čiobreliu.


Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą